top of page

PRINCE ALBERT PIERCING
Prince Albert piercing er muligens den mest populære (og kanskje mest kjente?) piercingen i penis. Mye av dens popularitet skyldes sannsynligvis hvor heftig det ser ut med en tykk ring som kommer ut av urinrøret. For dette er plasseringen; den går inn urinrøret og kommer ut på undersiden av penishodet der glans slutter og frenum begynner. Den gror også rimelig raskt, og er ikke så vond å få piercet.
Navnet kommer fra en av piercingskrønene som den moderne piercings stamfar Doug Malloy fant på. Doug Malloy var en svært rik velgjører som samlet og skapte et miljø for piercinginteresserte på 70-tallet, og sponset noen av pionerne vi i dag kjenner som de første profesjonelle piercerene. Han var glad i en god historie, og hadde det med å tillegge en hver piercing (primært i brystvorter og genitaler på menn da han var en del av homsemiljøet) et historisk opphav. Prince Albert piercingen ble oppkalt etter Dronning Victorias prinsgemal ved samme navn, og det ble påstått at han (og mange menn av hans tid) hadde denne piercingen for å kunne feste penis til låret så det ikke skulle bule i trikoten som var på mote i denne æraen. Dette er så vidt vi vet i dag ikke sant, men det gjør en gøy historie som er blitt vidt kjent, og som mange fortsatt tror på.

Har man strengen intakt bør piercingen settes på siden av denne, ellers kan strekket i huden ved ereksjon gi komplikasjoner med tilhelingen. Man ser gjerne etter hvilken side som ser ut til å legge minst press på smykket. Er man omskåret eller har fått fjernet strengen kan piercingen kan man i mange tilfeller pierces på midten.

Om urinrøret sitter langt ned på penishodet kan det i noen tilfeller være for lite vev for å holde på smykket. Det bør generelt ikke være mindre enn 1cm fra urinrøret til der hvor piercingen sitter.


Selv piercingen tar kun få sekunder å få utført, og de fleste oppfatter den som mindre vond enn forventet. Bedøvelse er ikke nødvendig, men om man allikevel ønsker å bruke det kan man kjøpe en krem på apoteket som må smøres på ca 30 minutter før.


En PA-piercing bruker 6-12 uker på primærhelingen, mens helt ferdigdannet hud kan ta 6-12 måneder. Det er viktig å holde piercingen mest mulig i ro i grotiden. Dette betyr selvfølgelig minimalt med seksuell aktivitet. Det er best å avstå helt den første måneden, både med og uten partner. Etter dette bør man fortsette å være forsiktig, og bruke beskyttelse (kondom) til den er ferdiggrodd. Dette gjelder selv med fast partner, og også ved oral sex.


Holde i ro gjelder også noen typer trening. For det første kan det være bra å unngå store fysiske anstrengelser de første 3-5 dagene, da denne piercingen uansett har lett for å blø den første tiden. Økt blodtrykk ved trening kan gi deg en kjedelig

overraskelse på treningsstudioet. Trening med mye friksjon som jogging og sykling kan irritere piercingen, så det kan være bra å være litt forsiktig med dette også.

Generelt kan det være mest komfortabelt med ettersittende undertøy for minske

bevegelsen.


Som med alle piercinger bør man unngå å bade med denne den første måneden, og det samme gjelder badstue. Ellers bør man dusje daglig og sørge for at sårkantene er rene og tørre etterpå (du kan tørke med en tørr q-tip eller en ren kompress). Forhuden bør være i sin vante posisjon, ellers kan det oppstå nedsatt sirkulasjonen som kan gi ødem. Piercingen bør renses to ganger daglig, så om man ikke dusjer to ganger daglig kan man rense med saltvann på q-tip den andre gangen.


Piercingen sitter gjennom et tynt parti av svamplegemet som omslutter urinrøret og utgjør glans. På de fleste er dette vevet bare et par millimeter tykk. Dette gjør at det gror fort, og er for mange lett å utvide for å bruke tykkere smykke. Men det gjør også at den kan blø en del de første døgnene, særlig i forbindelse med ereksjon. Det kan være bra å legge kompresser og en hanske rundt når man sover de første nettene.

Smykket vil fungere som en obstruksjon i urinrøret og gi spredning på strålen når man tisser, så om man ikke allerede sitter for å gjøre dette er tiden kommet når man er piercet. Urinrøret vil utvide seg, og noen opplever at de får bedre kontroll etter hvert, og kan gå tilbake til stående urinering. Vær også forberedt på at det jo vil svi når man tisser da urinen er sur. Drikk mye vann for å tynne den ut.


Vi anbefaler å vente minst 6 måneder før man utvider første gang. Og at det går minst 3 måneder mellom hver utvidning. Dette er selvfølgelig veldig individuelt. Noen opplever at hullet utvider seg helt på egen hånd, og at det bare er å sette inn et tykkere smykke (dette ser man ved at det lekker urin ut av piercingen når man tisser). Mens andre bør vente lang tid mellom hver utviding. Uansett bør man bare gå opp én størrelse av gangen. Dette er for å unngå smårifter som kan føre til at vevet tynnes. Om man utvider mye bør man følge godt med på hvor mye vev smykket sitter i, da vekten av det stadig tyngre smykket kan tynne vevet så det i verste fall ikke holder lenger.


Vi piercer aller mest med en CBR ("captive bead ring"=ring med kule. Dette er det samme som BCR="ball closure ring") i 3,2 eller 4mm tykkelse. Men om man heller ønsker en bøyd stang eller en hesteskoring (sirkulær barbell) kan dette også brukes fra starten (men disse er bestillingsvare hos oss). Når piercingen har grodd k


an man også bruke ring uten kule, eller andre varianter som f eks kyskhetssmykker. Men husk at piercingen bør være over ett år gammel før man bruker noen med nevneverdig vekt.


Vær forberedt på at piercingen kan krympe raskt om du tar ut smykket, så dette bør prøves ut i korte perioder til å begynne med. Og husk at seksuell aktivitet også "masserer" hullet sammen, så om man har tatt den utfor sex bør den settes inn med en gang igjen.


Når man en gang vil fjerne smykket for godt så vil det være svært varierende fra person til person hvor mye hullet krymper. Om du har utvidet, og at dette har gått veldig lett, skal du forvente at det ikke krymper så mye. Men på andre lukker det seg helt.


Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page