Glass retainers

Har du en piercing og skal ta MR, røntgen, på et jobbintervju eller av en eller annen grunn får behov for å skjule piercingen din, men ikke har lyst og/eller mulighet til å gå uten smykke, finnes det alternativer. Retainere er kjent for mange (smykker som skal skjule piercingen), og ofte er disse i bioplast. Hos oss har vi derimot en del retainere i glass, som et godt alternativ. Plast har en porøs overflate som det lett kan sette seg bakterier i, mens glass har en glatt overflate som er lett å holde ren. Kvaliteten er dessuten også bedre. Dette er smykker som hovedsaklig er ment for midlertidig bruk. Her er et bilde av retainerene våre i gjennomsiktig glass. De kan også fåes i farget glass:

Gjengeløse smykker

Hos Pinpoint bruker vi mye gjengeløse barbeller og labreter. Gjengeløs betyr at staven ikke er til å skru, men holdes sammen av en "push-in" mekanisme; staven er hul, og kulen/steinen har en stift som er like tykk som hullet i staven. Når denne stiften er litt bøyd blir det et spenn mellom de to delene når de trykkes sammen. Man kan justere hvor stramt man ønsker at smykket skal være ved å bøye stiften mye eller lite. Animasjon av hvordan man strammer/fester smykket: Fordelene med denne type smykke er mange; Først og fremst er de enklere å bytte selv, og man slipper å bekymre seg for at kulen skal skru seg opp. Akkurat som innvendig gjengede smykker har de ingen skarpe gjenger på enden av st

Niobium segmentringer i to farger

Onsdagens stiligste smykkebytte var uten tvil disse elegante segmentringene i svart og høypolert niobium i 4 x 32mm størrelse. Fordi diameteren er så stor, kan segmentet tas av og på uten verktøy. (klikk på bildet for å se originalstørrelsen) Niobium er et metallisk grunnstoff som aksepteres godt av kroppen. Den svarte fargen får man ved å svi overflaten, for deretter å polere den. Det er altså ingenting tilsatt eller belagt, så blanke svarte niobiumssmykker kan man trygt bruke i piercinger som gror. Niobium kan også anodiseres til en rekke andre farger som blå, lilla, gul, rosa og grønn, så disse ringene kan bestilles i uendelige mange fargekombinasjoner.

Inkrubbing

(Klikk på bildet for å se originalstørrelsen) Inkrubbing er en scarificationteknikk hvor man skjærer grunne linjer, og så gnir inn tatoveringspigment. Hvor mye av fargen som blir sittende når arret er ferdig grodd, kan være uforutsigbart. I noen tilfeller blir fargen enten med skorpen når den faller av, eller absorberer inn i kroppen mens arret modnes. Derfor er det viktig å vurdere mønsteret, hudtype og plassering nøye. Denne øglen er et eksempel på et godt inkrubbing resultat. (Klikk på bildet for å se originalstørrelsen)

Litt om industrialpiercing

I dag fikk vi besøk av ei som ville ha to nye hull i øreflippen, og en industrialpiercing! Industrial er betegnelsen på to (eller flere) hull hvor man bruker ett smykke som går igjennom begge/alle hullene. Denne type piercing er vanligvis plassert i forskjellige kombinasjoner i øret. Industrialpiercing bruker ganske lang tid på å gro, nærmere bestemt fra 6 måneder og opptil ett år. Grunnen til at den bruker såpass lang tid på å gro er at den sitter i brusk (som gjerne gror en del saktere), og grotiden forlenges også av å sette to piercinger sammen med ett smykke. Fordi brusk er relativt stivt vev, tåler ikke piercinger her så mye press og bevegelse før de blir irriterte. I hele grotiden bør

Search By Tags