top of page

FAQ

Får jeg rabatt om jeg tar flere piercinger på en gang?

Ja, vi gir rabatt på piercingprisen når én person tar flere piercinger i løpet av samme timeavtale.

 

Jeg fyller (aldersgrensen) senere i år, er det greit om jeg piercer meg nå?

Nei, du må ha hatt bursdag allerede for å være gammel nok for aldersgrensen, også i følge med foresatt (øreflipp unntatt).

 

Kan jeg ta med meg en venn?
Av hensyn til smittevern grunnet pandemien vil vi at du kommer alene til timen din. Dette er for både din og vår helses skyld, da vi ikke har så store lokaler.
Om pierceren av en eller annen grunn ikke ønsker utenforstående i rommet, vennligst respektér dette.

 

Kan jeg ta med med hunden min?

Nei, vi tillater dessverre ikke dyr i lokalene våre av hygieniske årsaker.

 

Får jeg bedøvelse?

Nei, det er ikke nødvendig. En piercing som utføres korrekt er som regel overstått i løpet av få sekunder, og de fleste oppfatter det som mindre vondt enn man forventer seg.

De eneste tilfellene vi foreslår bruk av Emlakrem er på barn som skal få hull i ørene. Vi har piercet mange barn uten bedøvelse også, det pleier å fungere fint. Men om man ønsker å bruke Emla bør man kjøpe krem og ikke plaster, legge på et tykt lag på både forsiden og baksiden av øreflippen ca 1,5 time før timeavtalen, og etterfylle med krem ca. hvert tyvende minutt. Det er ikke nødvendig å bruke den medfølgende dekkeplasten.

 

Når kan jeg bade etter at jeg har piercet meg?

Det varierer litt etter plassering siden noen gror fortere enn andre, men generelt bør man vente minst én måned med å bade i salt- eller ferskvann, og gjerne 6-8 uker i klorvann. Plasseringer som navle, brystvorte og noen surface- og microdermalplasseringer er enkle å dekke til med vanntett plaster som man får kjøpt på apoteket.

Selv etter disse 4-8 ukene er det anbefalt å få skylt piercingen i rennende vann etter bading.

 

Når kan jeg sole meg?

Piercingen bør gjerne skjermes fra overdreven soling den første måneden. Man bør også unngå å få solkrem i såret mens piercingen gror, så i en del tilfeller bør man dekke til området for å unngå å bli solbrent.

Jeg går/har innenfor de siste 6 månedene gått på isotretinoin-preparater, kan jeg pierce meg da?
Huden din vil være veldig skjør i lang tid etter avsluttet behandling, og en piercing vil ha store problemer med å gro, om den vil gro i det hele tatt.
Vi ber deg derfor vente med å pierce deg til det har gått minst 6 måneder etter endt kur.


Jeg går på antibiotika, er det trygt å pierce seg da?
Nei, kroppen din har nok med å arbeide med antibiotikakuren og det er ikke lurt å pierce seg da. Har du spørsmål eller har nylig avsluttet en kur, send oss en e-post!
 

Hvorfor kan jeg ikke få satt en ring i leppe, øyebryn, rook, tragus m. m. når jeg piercer meg hos dere?

Hos Pinpoint er vi opptatt av at piercingen din skal ha de beste forutsetningene til å gro raskt og uten komplikasjoner. Ring gir i mange tilfeller unødig mye bevegelse, legger press på vevet og drar lettere bakterier inn i piercingen. Derfor har vi valgt å kun pierce med barbell/labret på en del plasseringer.

 

Hva gjør jeg om jeg får infeksjon i piercingen min?

Om du ikke har mulighet til å komme til oss så vi kan få vurdert problemet bør du ta kontakt med lege. Det er ikke alltid det beste å fjerne smykket uten å få medisinsk hjelp.

 

Hvor snart kan jeg ta ut smykket for jobb, trening o.l.?

Dette er veldig individuelt, men som en generell regel bør piercingen ha vært ferdig grodd i minst ett år før det kan tas ut over lengre tid. Kanalen krymper fort og det kan bli vanskelig å få satt inn smykket igjen. Til mange piercingplasseringer finnes det "retainers" som er diskrét smykker beregnet for å holde piercingen åpen uten å være særlig synlig. Ta kontakt med oss så kan vi gi mer informasjon om disse.

 

Kan  man pierce utovernavle?

Dette er veldig individuelt, og vi må se og kjenne på navlen for å gi et ordentlig svar på dette.

 

Jeg tenker på å la en venninne pierce meg, siden hun har piercet industrial på en før, og det er mye billigere å gjøre det hjemme. Kan man da etter piercingen, bare rense med pyrisept? Har dere noen tips?

Det beste tipset jeg har til deg er å pierce deg på et profesjonelt studio. Da får du det du betaler for; en korrekt utført piercing med et smykke av materiale og design som er trygt for kroppen din å gro med, gode etterbehandlingsråd, samt mulighet for oppfølging om dette blir nødvendig. Prisen på en piercing inkluderer ikke bare smykke, forbruksvarer og den tiden det tar å gjøre piercingen, men også den ekspertisen pierceren har tilegnet seg ved å gå flere år i lære, og å ta kurs og seminarer for videreutvikling.

Om du ringer til en rørlegger og spør om råd angående å legge membran selv fordi det er billigere enn å leie en profesjonell, vil du få beskjed om at det er noe en fagperson må gjøre, ellers kan det få store konsekvenser. Det samme gjelder selvfølgelig piercing. Derfor gir vi ikke ut tips om hvordan man skal hjemmepierce.

 

Hvor stort kan jeg strekke øreflippen før den gror tilbake til normal størrelse igjen?

Det er dessverre ikke noe fasitsvar på hvor stort man kan strekke for at piercingen skal krympe sammen til "vanlig" strørrelse igjen. Dette
kommer an på hudtype (bare se på hvordan noen får masse slapp hud etter graviditet, mens andre har helt flat mage), og hvordan man går fram når man strekker. Å strekke ofte og mye om gangen vil i de fleste tilfeller gjøre at hullet ikke trekker seg så mye sammen igjen.

 

Jeg har fått blowout på øreflippen, hva skal jeg gjøre?

I mange blowouttilfeller kan arrvevet reduseres betraktelig med daglig massasje med olje rik på e-vitamin (f eks hvetekim), og ved å sette i
smykket fra andre siden enn det du pleier. Blowout kommer stort sett alltid fra at man har presset inn et alt for stort smykke (oftest fra
forsiden) så kanalen har vrengt seg ut (på baksiden) og blitt en (semi)permanent arrdannelse. Om man setter i smykket fra baksiden hver
dag får man ofte rullet den inn riktig. Massasje med olje vil myke opp vevet og øke blodgjennomstrømningen som bryter ned arrvevet fortere.

 

Jeg har hatt min --- piercing i mange år, er det noe spesielt jeg skal tenke på når jeg vil ta den ut?

Så lenge piercingen ikke er betent eller viser andre tegn til komplikasjoner er det bare å fjerne smykket. Piercingen vil krympe, men i de fleste tilfeller kommer ikke hullet til å gro igjen. Over alt hvor vi har hud dannes det talg, og i grodde piercinger blir det sittende inni hullet. Når man klemmer på piercingen kan det komme ut en liten hvit (og illeluktende) "orm". Dette er helt normalt.

 

 

 

bottom of page