top of page

Om viktigheten av oppfølging i grotiden

Mange tenker nok at i det de forlater et piercingstudio med et nytt hull i kroppen, er alt i boks. Det er langt ifra tilfellet, for det er her den viktigste delen starter: Etterbehandling! En piercing bruker alt fra et par måneder til et år på å gro, avhengig av plasseringen og hvordan hver enkelt gror piercinger. Det er derfor nødvendig med oppfølging av piercingen i ettertid, gjennom hele grotiden. Hos oss på Pinpoint anbefaler vi alltid en oppfølgingstime etter rundt to måneder, slik at vi kan få tatt en titt på hvordan piercingen gror (på noen få plasseringer tidligere enn to måneder). En slik oppfølgingstime er som regel veldig viktig, da vi på en slik time vil kunne se om du for eksempel trenger et kortere smykke i din piercing, eller behøver å endre etterbehandlingsrutinene dine.

Vi ser dessverre mye problemer som følge av dårlig oppfølging av piercinger i grofasen. I en ny piercing vil vi nesten alltid sette et lengre smykke hvor det er plass til hevelsen som oppstår til å begynne med. Vi ser an plasseringen, og setter et smykke hvor det er plass til en normal hevelse, men som samtidig ikke er for langt. Etter et par måneder har den verste hevelsen som regel blitt litt redusert, og det er da veldig viktig å få byttet til et kortere smykke, slik at det ikke oppstår irritasjon.

Bildene ovenfor er gode eksempler på piercinger som er irriterte, har arrdannelser og har grodd skjevt, etter at det ikke ble byttet til kortere stang underveis. Piercingene ser forholdsvis ok ut forfra, men ved en nærmere titt ser man at det slett ikke gror som det skal!

I ørepiercinger er det for eksempel veldig vanlig med arrdannelser (overproduksjon av arrvev i form av klumper, typisk på oversiden av smykket) fordi man har gått med førstegangssmykket for lenge, og det dermed beveger mer på seg. Når hevelsen har gått ned, og smykket stikker ut, vil det lettere hekte seg fast i ting (som fører til irritasjon og ny hevelse), og om man ligger på det/utsetter det for press, vil vinkelen på piercingen endres, fordi man presser smykket i en bestemt retning. Dette gjelder for andre steder på kroppen også. I leppe- og tungepiercinger er dette like viktig, da for langt smykke her også vil gi irritasjon, men i tillegg skade tannemaljen og tannkjøttet. Det vil også være en stor sannsynlighet for å bite i smykket ved et uhell, noe som kan bli en dyr affære hos tannlegen etterpå! Når dette er sagt, gror alle mennesker piercinger forskjellig. Hos noen vil man etter to måneder være langt ifra å kunne bytte til et kortere smykke enn det man fikk satt i starten, fordi det fortsatt er hevelse, men hos andre vil det være på høy tid å etter to måneder å få byttet smykket. Ofte er det heller ikke så lett å avgjøre dette selv, eller å oppdage problemer med piercingen på egenhånd, og derfor er uansett denne tomånederskontrollen sterkt anbefalt. Hos oss koster aldri oppfølgingstimer noe; du må gjerne sjekke piercingen din hos oss månedlig, eller oftere, om du måtte ønske/trenge det. Vi har lang erfaring med de aller fleste problemer knyttet til piercing, og hjelper mer enn gjerne med tips og råd. Problemer knyttet til piercing går som regel ikke bort av seg selv, så det er best å oppsøke oss for en titt så tidlig som mulig! Husk bare å booke en tid til det i forkant, slik at vi har ledig tid til deg når du kommer. Smykket du bytter til, betaler du derimot for. Det kortere smykket vil du få litt rabatt på (om du har med deg rabattkortet vi gir med når du har piercet deg), og vi vil hjelpe deg med å finne riktig størrelse, samt å bytte for deg på en skånsom måte. Noen vil trenge å bytte til kortere smykke flere ganger i løpet av grotiden, og dette er en utgift man bør ta med i beregningen når man piercer seg. Komplikasjoner i forbindelse med piercing vil også by på utgifter i form av produkter fra apoteket til behandling av det aktuelle problemet, eller et besøk hos legen for en sjekk. Å få utført en ny piercing er derfor alltid lurt å vurdere nøye; Med tanke på livssituasjon, din mulighet til å følge opp piercingen i den graden den burde følges opp, og at du er rustet for utgifter ved smykkebytte(r) og eventuelle komplikasjoner.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page