top of page

Etterbehandling med saltvannspray

Først og fremst >> Intet gror en piercing fortere enn å holde seg sunn og frisk. Sørg for å spise riktig, drikke nok væske og få nok søvn, dette er veldig viktig for at din piercing skal gro problemfritt. Regelmessig rengjøring sørger for å holde området fritt for avfallsstoffer så immunforsvaret raskt kan danne hud rundt smykket. Vi anbefaler at du rengjør piercingen 1-2 ganger daglig i groperioden. Det er viktig å ikke rense for mye, eller bruke for sterkt rensemiddel. Det kan føre til at piercingen din blir tørr og irritert, og tar lengre tid å gro. Du skal alltid vaske hender først, og unngå å ta på området utenom rensing. Smykket vil ikke gro fast.

Rensing >> Vask deg på hendene. Fjern størknet væske med rennende lunkent vann, eller med saltvann på en ren Q-tips. Spray til sist litt saltvann direkte på piercingen. Sprayingen kan gjentas 3-4 ganger daglig.

Dette er normalt >> Hevelse, rødhet, ømhet, små blødninger, blåmerker. En groende piercing vil som regel utstøte en gul/hvit væske som kan størkne fast på smykket. Denne skorpen skal ikke skrapes bort med neglen, men renses bort med det anbefalte rensemiddelet eller rent vann.

Dette bør du unngå >> • Rensmidler som inneholder alkohol, jod, hydrogen peroxid og klorhexidin. Alle disse er for sterke til å bruke på en ny piercing, og vil gjøre at det tar lengre tid å gro. • Klær o.l. som gnisser. • Kosmetikk i området. • Bading i sjø, basseng og badekar første måneden, samt overdreven soling. • Ubeskyttet sex (gjelder genitalpiercinger). • Har du piercet deg i øret bør du unngå å ligge på siden, bruke stramme hode- plagg, ørepropper, hodetelefoner, og annet som kan legge press på smykket. Anbefales: Skifte håndkle og sengetøy ofte under groperioden. Ingen dyr i sengen!

Saltvannsomslag >> Varme saltvannsomslag kan akselerere helingen og dempe irritasjon. Dette kan du gjøre så ofte du vil, helst daglig. Ved akutte problemer anbefales tre ganger daglig i en uke. Det er best å kjøpe saltvann på apoteket. Saltvann har kort holdbarhet når flasken er åpnet så det er best å kjøpe 30ml flasker.

Hell salvannet over i et lite glass (eggeglass, shotglass e. l.), og varm det opp i vannbad eller mikrobølgeovn. La det kjøle seg litt ned, men det skal være varmere enn kroppstemperatur. Sett glasset over piercingen med vakuum i 10 minutter. På vanskelige områder kan du dyppe en ren kompress/bomullspad i saltvannet og legge over piercingen. Bytt når den har kjølt seg ned. Tørk til slutt med rent papir/Q-tips. Varmen øker blodtilstrømningen og åpner porene, og overflødig væske dreneres fra området.

Om du er i tvil om piercingen din gror bra bør du ringe oss for en kontrolltime. Lytt til kroppen din og bruk sunn fornuft!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page