top of page

Skalpellering for å korrigere plassering

Når vi skalpellerer vil det si at vi bruker en skalpell til å lage et rett snitt i huden, for så å sette inn et smykke. Dette gjøres i mykt vev, som for eksempel øreflipp, leppe, navle osv. Å strekke en piercing er oftest det vi anbefaler for å gjøre den større. Dette er fordi når man skalpellerer vil ikke hullet trekke seg like mye sammen som en strukket piercing, den dagen man eventuellt velger å ta ut smykket. Å skalpellere er med andre ord mer permanent, enda man ikke fjerner noe hud.

Om man utålmodig og fast bestemt på å gjøre en piercing større fort, eller har dårlige plasserte piercinger som man vil få gjort større og samtidig få rettet opp, er skalpellering et godt alternativ. Mange har strukket øreflippiercinger som i utgangspunktet var plassert for langt ned, og når man begynner å komme litt opp i størrelse gjør den lave plasseringen at vevet tynnes nederst. Ved å skalpellere oppover får man "flyttet" piercingen til en penere plassering. Det tynne området vil alltid forbli tynt, men med daglig massasje med olje (når såret er helt grodd) har vi i noen tilfeller sett at den økte blodgjennomstrømningen har gjort at vevet har blitt litt tykkere.

En skalpellert piercing bruker ikke lengre tid på å gro enn en piercing på "vanlig" størrelse. Heller tvert imot. Et større hull vil si et større smykke, som igjen vil si at såret blir mindre irritert, og gjør det lettere for kroppen å gro det. Og som i tilfellet nedenfor er selve sårflaten som regel veldig liten, så det er ikke så mye å reparere.

En skalpellert piercing bør behandles som en hvilken som helst annen piercing i grotiden; renses med saltvann to ganger daglig, og hold fingrene unna!

Her et eksempel på en som fikk skalpellert ørene fra 8mm til 12mm og 16mm:

skalp.jpg
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page