top of page

Viktigheten av renslighet ved piercing

Vi kan ikke få sagt dette nok på studioet, og skriver derfor like godt en liten bloggpost om det også. Alle er vi vel opptatt av renslighet, men det mange glemmer er å rengjøre piercingsmykker og piercinger! Har du en grodd piercing er det lett å glemme at den, og smykket, også bør vaskes etter grotiden. Alle steder hvor man har hud, produseres det talg, og døde hudceller løsner. Inni en piercingkanal og rundt smykket kan dette bli sittende og samle seg opp. Til denne type rengjøring er såpe og vann i dusjen ofte bedre egnet enn saltvann (som er å foretrekke å bruke mens piercingen gror). I de fleste tilfeller får man vasket godt rundt smykket uten å ta det ut, men har man mange smykker som sitter tett er det anbefalt å ta ut alle en gang i mellom for å få skrubbet huden mellom ordentlig.

For eksempel er det viktig å vaske godt inne i navlen, og selve smykket, med såpe og vann hver gang du dusjer om du har en grodd navlepiercing. Størknede klumper av hudceller, svette og lo samler seg fort opp bak navlesmykket inne i navlen, og kan føre til irritasjon.

Bilde lånt fra BME

I strukkede øreflippiercinger er dette også veldig viktig! Hos oss på Pinpoint synes vi det er stas å ha forskjellige øresmykker å bytte på, men vi ser også at mange kun bruker ett par øresmykker over flere år. Det mange da glemmer, er å ta ut smykkene når de dusjer, for å vaske både dem og piercingene. Oppsamlingen av døde hudceller, talg og svette som da setter seg på smykkene, kan irritere piercingene og skaper ikke minst en veldig utrivelig lukt. På alle piercinger, grodde eller ei, befinner det seg bakterier. Unngå å ta på piercingene og piercingsmykkene dine med skitne fingre for å unngå infeksjoner i ugrodde piercinger. Hos oss er vi opptatt av renslighet, og at det skal være trygt for alle å komme innom studioet. Derfor drar vi ofte fram desinfiseringsmidler om du tar på piercingene og smykkene dine i våre lokaler. Dette fordi vi ikke vil at bakterier skal spres i studioet, og igjen føre til at andre kan få problemer i sine friske piercinger.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page