top of page

Scarificationteknikker: REMOVAL

Scarification betyr å lage arr, og dekker alle type teknikker som skader huden så det etterlater arr. Vi kommer til å lage en serie innlegg om de forskjellige teknikkene, og begynner med removal. Egentlig tenkte vi å begynne med den enkleste og vanligste teknikken, som er cutting, men siden vi gjorde denne SLAYER removal'en i dag, syntes vi det var passende som første illustrasjonsbilde.

"Removal" betyr fjerning, og går altså ut på å fjerne øvre del av lærhuden. Dette gjøres som regel med skalpell. Først skjærer man omrisset av feltet som skal fjernes, og deretter kuttes overhuden bort. Dette kan gjøres enten ved å løfte huden med en pinsett eller pean (kirurgisk klemme) og skjære, eller ved å vinkle kniven parallelt med huden og nærmest filetere den.

Teknikken kan også kalles skin peeling.

Removal er en ganske avansert teknikk innenfor scarification, fordi det er ganske vanskelig å holde skaden grunn nok. Det er veldig viktig å holde seg i øvre del av dermis (lærhuden)! Dype removals kan lett bli svært brede, og danne veldig ujevnt arr.

Det er varierende hvordan det ferdiggrodde resultatet ser ut, og det er mange faktorer som spiller inn; plassering på kroppen, dybden på skaden, etterbehandling, hudtype. Hos noen blir arret flatt, hos andre utstående, og noen sjeldne ganger er det innsunkent.

Det er ikke nødvendig å skrubbe eller gni salt å såret mens det gror. Faktisk kan det gi deg et veldig ujevnt resultat. Det beste er å la det være mest mulig i fred, og bare holdes rent. Med de fleste scarifications vi gjør på Pinpoint, anbefaler vi fuktig heling. Det vil si at man holder såret pakket inn i plast så det ikke får tørket ut og dannet skorpe. Man kan bruke vanlig kjøkkenplast, og det er veldig viktig å bytte den flere ganger daglig. Såret (og huden rundt) må også vaskes godt hver gang man bytter. Under den tette plasten er det nemlig gode forhold både for bakterier og sopp.

Om man gjerne vil irritere såret så det potensielt kan danne mer tydelig arr, kan det være best å gjøre det ved å vaske den med Hibiscrub som er ekstremt sterk klorheksidinsåpe, eller påføre hydrogenperoksid 3%. Begge disse er bakteriedrepende, og veldig irriterende for cellene som jobber med å danne ny hud. Noen rapporterer også at såret væsker mindre om man bruker hydrogenperoksid.

Etter 7-10 dager kan man slutte å bruke plast, og la såret tørke inn. Det er viktig å bruke rene klær som ikke strammer eller gnisser. Man må også huske at et arr utvikler seg over mange måneder, så det er anbefalt med forsiktig behandling de første månedene etter at skorpen er borte. Om man klør mye på arret, kan det bli ujevnt. Press og gnissing fra klær kan gjøre det samme.

Om du klikker på #scarification eller #skin removal til høyre, kan du se flere arr vi har laget her på Pinpoint.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page