top of page

Industrialpiercing

Når to eller flere piercinger settes sammen med én barbell, kalles det for en industrialpiercing. Den vanligste kroppsdelen for industrials er øret. Alle kantene og foldene i pinna (det ytre øret) gir uendelige mange muligheter for denne type piercing.

rook til anti-tragus industrial (barbellen er bøyd i begge ender for å ikke legge press på vevet)

Det er veldig viktig å få satt piercingene i samme vinkel som smykket man setter i, ellers vil det bli press på brusken som kan gi arrdannelser og lang grotid. Det er en myte at en plaststang vil legge mindre press, plast er fortsatt hardere og mer rigid enn vevet det sitter i. Man må regne minst 6 til 12 måneders grodtid, og som med alle bruskpiercinger er det essensielt å unngå press og bevegelse på området.

helix til conch industrial (pluss to ørekantpiercinger og én snug)

rook til conch industrial (barbellen er bøyd øverst for å ikke legge press på rook'en) Noen piercere velger å sette individuelle smykker i piercingene, og bytter til ett smykke når de er grodd. Problemet med dette kan være at piercingene kan vri seg underveis i grotiden, så smykket det ble målt til ikke lenger vil passe. Derfor setter vi for det meste ett smykke i industrials helt fra starten.

helix til helix industrial (og to ørekantpiercinger) Den vanligste kombinasjonen er den som går fra den ene siden av helix (ørekanten) til den andre. Det mange ikke er klar over når de kommer for å ta denne piercingen, er at ikke alle ører er så godt egnet til dette. Noen har alt for lite kant å pierce i bakre del av øret, og noen har alt for mye kurve på øret mellom piercingene så en rett stang vil gnage på midten. I noen tilfeller kan barbellen bøyes til for å unngå press.

for lite kant i bakre del / langs hele helix

alternativ plassering når helix er for liten Man kan også være kreativ og bøye barbellen i snirklete former.

tragus til helix industrial med spesialbøyd smykke

Man trenger ikke å begrense seg til bare rette barbeller i industrials. Det finnes kuler som festes både til ring og barbell, som gir enda flere muligheter.

industrials med BCR-barbell kombinasjon Det finnes mange smykker på markedet som gjør utvalget litt mer spennende. Dette er fra enkle steiner man kan skru inn på midten (se også dette innlegget), til kompliserte byggesett med bevegelige legg og anheng.

industrialsmykke med utskiftbart midtstykke med hjerte

industrialsmykker med midtstykke (nederst til venstre) hvor man kan skru på hva man vil

trippel industrial med ørekonstruksjonssmykke med svart onyx

trippelt industrialsmykke med anheng Takk til Industrial Strength for lån av bilder

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page