top of page

Kinnpiercinger

Det har blitt etterlyst et innlegg om kinnpiercinger. Dette har de siste årene vært en ganske populær plassering, og når kunder kommer til oss for å få satt disse, sørger vi for at de blir gjort klar over hva de begir seg inn på. Mange veldig erfarne piercere gjør ikke kinnpiercinger, fordi de ofte er problematiske å gro. Vi har valgt å ikke gjøre disse lenger da de byr på for mye komplikasjoner.

Kinnpiercinger er etter vår profesjonelle, og personlige, erfaring den aller mest krevende plassering man kan få satt, gromessig. En kinnpiercing går igjennom flere lag med muskler, dette gir en lang kanal og mye bevegelse i såret. Vi oppgir grotid til å være 6 til 12 måneder, men hos de fleste gror aldri kinn en ordentlig hudkanal som for eksempel leppepiercinger gjør. Selv etter flere år må man regne med hevelse og betennelse ved sykdom, og om man tar ut smykkene vil piercingene gro helt igjen.

For å minimere problemer er det essensielt å ikke bruke sminke og annen kosmetikk rundt piercingene. Dette gjelder ikke bare i primærgrotiden, men faktisk så lenge man har de. Denne plasseringen er dessverre mer utsatt for infeksjon enn andre plasseringer.

infeksjon i kinnpiercing

På grunn av den lange kanalen og muskelbevegelsene vil man få veldig tydelige merker fra kinnpiercinger. De kan ligne på smilehull, og må anses som permanente.

Det er viktig at man har god kjennskap til ansiktes anatomi når man markerer for disse piercingene. Man bør unngå ansiktsarterien, nerver og spyttkanalen fra ørespyttkjertelen (dette er den lille 'tappen' man kan kjenne på innsiden av kinnet). Skade på spyttkanalen kan gi ubalanse i spyttleveransen, og dette kan gi syreskader på tannemaljen. I tillegg bør man ta hensyn til de forskjellige musklene for å gi mindre bevegelse i sårene. Vi ser dessverre mange kinnpiercinger som tydelig er satt av piercere med liten anatomisk kunnskap.

Fordi det er mye bevegelse, bruker vi 2mm barbeller i denne plasseringen. Det kan virke mindre irriterende enn et tynnere smykke. Fordi smykket ikke kommer ut i en 90 graders vinkel, kan en plate på innsiden gnage på den ene siden. Derfor bruker vi kuler på innsiden. Kulen lager seg en grop inn i kinnet, så den er ikke mindre komfortabel enn en plate.

Dette er selvfølgelig en piercing som kan bli rimelig hoven de første dagene, så man må ha barbeller med god plass. Vi bytter de første gang etter 3-4 uker, men det er vanlig å bytte de flere ganger.

Som alle piercinger i munnen skal man skylle to ganger daglig med munnskyllevann de første ukene, og skylle med saltvann etter hver gang man har spist, drukket annet enn vann, og tatt seg en røyk. Snus frarådes. Man bør unngå alkohol i minimum noen uker, og regne med hevelse etter alkoholkonsum ihvertfall de første månedene. Utsiden må renses med saltvann daglig, så lenge man har smykker i piercingene.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page