top of page

Brystvortepiercing

Brystvortepiercing er en veldig vanlig piercing både blant menn og kvinner. Noen velger å pierce bare den ene, mens andre velger begge. Mest vanlig er det at piercingen settes horisontalt, men den kan også settes på skrå eller vertikalt. Det er også mulig å ha flere piercinger i samme brystvorte. De aller fleste kan få brystvortene piercet, så lenge brystvortene er ferdig utviklet, og ikke er helt flate. Som med de fleste plasseringer anbefaler vi å gro brystvortepiercinger med barbeller (stang med kule i hver ende), fremfor ringer. En ring må være ganske stor i diameter for å unngå at smykket legger nedoverpress på sidene . Jo større ring, desto mer bevegelse er det i smykket, og jo mer smykket beveges, jo mer irritert blir piercingen. En ring vrir også med seg skorpe og bakterier inn i piercingen. Dette kan gjøre at det tar lenger tid å gro.

Hos menn er grotiden på brystvortepiercinger vanligvis 4-6 måneder, mens hos kvinner kan det ta 6-12 måneder. Med andre ord er dette piercinger som kan være krevende å få til å gro, og man må ofte smøre seg med tålmodighet. Etter mange års erfaring har vi sett at endel brystvorter kan gro bedre med litt tykkelse på smykket, dette gjelder særlig hos kvinner. Derfor bruker vi 2mm smykke som standard på kvinner, mens på menn har vi 1,6mm som standard. Om man ønsker å bli piercet med tykkere smykke er dette mulig, så lenge brystvorten egner seg til det. Brystvortepiercinger kan også strekkes rimelig store når piercingene er grodde.

Noen typer brystvorter er veldig flate, og en rett barbell kan legge press på såret. Dette gjelder for det meste kvinner. Noen ganger velger vi da å sette en bøyd barbell mens det gror. Men fordi en piercing i en flat brystvorte vil minne mye om en surfacepiercing, hender det noen ganger at smykket vokser ut. En kvinnelig brystvorte bør være ferdig utviklet når man piercer den, og det er den vanligvis rundt 18 års alder. I en underutviklet brystvorte kan det være vanskelig å få satt piercingen korrekt, så det vil være større sjanse for at smykket vokser ut. Om piercingen gror fint er det veldig vanlig at smykket blir sittende halvveis ut i brystvorten, ikke ved basen hvor den bør sitte, når brystvorten er ferdig utviklet.

Derfor må den enkelte kunde vurderes før vi avgjør om vi vil pierce eller ikke.

Det er mange som lurer på om man kan amme om man har/har hatt piercinger i brystvortene, og det kan man selvfølgelig. I brystvorten er det mange melkeganger, så om en skulle bli skadet vil funksjonen overtas av de andre. Faktisk er det mer vanlig at det kommer melk ut av piercingen også. Vi pleier å anbefale å ta ut smykkene under graviditeten, fordi piercingene kan bli såre pga de hormonelle forandringene. Men vi har også snakket med folk som har ammet med smykkene i. Bare husk på at selv om barnet ikke har noen tenner, kan det få bitt fast i smykket allikevel.

En brystvortepiercing bør renses daglig med saltvann gjennom hele grotiden, og for å korte ned grotiden og minske væsking kan det være gunstig å gi den et varmt saltvannsomslag minst noen ganger i uken (eller gjerne daglig). Enkleste måte å gjøre saltvannsomslag på denne plasseringen er å ha et lite glass med oppvarmet saltvannsoppløsning (bør kjøpes ferdig fra apoteket) som man presser rundt piercingen, og holder stramt på plass mens man legger seg på ryggen så piercingen er helt dekket av saltvannet. Man bør holde det der i 10 minutter, minst. Varmen øker blodsirkulasjonen så piercingen får mer næringstoffer og 'byggeceller', og avfallstoffer fjernes fortere med blodstrømmen. I tillegg åpner porene seg og tømmer avfallstoffer den veien også. I forhold til trening og annen fysisk aktivitet bør man unngå slag og gnissing. Om man svømmer bør man sette over vanntett plaster de første månedene, og dette gjelder også boble- og karbad. Og helt til sist, dere; en nippel er en type skjøt som brukes på rør. Så en nippelpiercing ville se ut noe sånt som dette:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page