November 13, 2017

June 12, 2017

August 13, 2016

December 3, 2015

Please reload

Recent Posts

Hull i ørene på barn

May 5, 2015

1/1
Please reload

Featured Posts

Etterbehandling med saltvannspray

Monday, April 27, 2015

Først og fremst >>
Intet gror en piercing fortere enn å holde seg sunn og frisk. Sørg for å spise riktig, drikke nok væske og få nok søvn, dette er veldig viktig for at din piercing skal gro problemfritt. Regelmessig rengjøring sørger for å holde området fritt for avfallsstoffer så immunforsvaret raskt kan danne hud rundt smykket.
Vi anbefaler at du rengjør piercingen 1-2 ganger daglig i groperioden. Det er viktig å ikke rense for mye, eller bruke for sterkt rensemiddel. Det kan føre til at piercingen din blir tørr og irritert, og tar lengre tid å gro. Du skal alltid vaske hender først, og unngå å ta på området utenom rensing. Smykket vil ikke gro fast.


Rensing >>
Vask deg på hendene. Fjern størknet væske med rennende lunkent vann,
eller med saltvann på en ren Q-tips. Spray til sist litt saltvann direkte på piercingen. Sprayingen kan gjentas 3-4 ganger daglig.


Dette er normalt >>
Hevelse, rødhet, ømhet, små blødninger, blåmerker. En groende piercing vil som regel utstøte en gul/hvit væske som kan størkne fast på smykket. Denne skorpen skal ikke skrapes bort med neglen, men renses bort med det anbefalte rensemiddelet eller rent vann.


Dette bør du unngå >>
• Rensmidler som inneholder alkohol, jod, hydrogen peroxid og klorhexidin.
Alle disse er for sterke til å bruke på en ny piercing, og vil gjøre at det tar
lengre tid å gro.
• Klær o.l. som gnisser.
• Kosmetikk i området.
• Bading i sjø, basseng og badekar første måneden, samt overdreven soling.
• Ubeskyttet sex (gjelder genitalpiercinger).
• Har du piercet deg i øret bør du unngå å ligge på siden, bruke stramme hode-
plagg, ørepropper, hodetelefoner, og annet som kan legge press på smykket.
Anbefales: Skifte håndkle og sengetøy ofte under groperioden.
Ingen dyr i sengen!


Saltvannsomslag >>
Varme saltvannsomslag kan akselerere helingen og dempe irritasjon. Dette kan du gjøre så ofte du vil, helst daglig. Ved akutte problemer anbefales tre ganger daglig i en uke. Det er best å kjøpe saltvann på apoteket. Saltvann har kort holdbarhet når flasken er åpnet så det er best å kjøpe 30ml flasker.

 

Hell salvannet over i et lite glass (eggeglass, shotglass e. l.), og varm det opp i vannbad eller mikrobølgeovn. La det kjøle seg litt ned, men det skal være varmere enn kroppstemperatur. Sett glasset over piercingen med vakuum i 10 minutter. På vanskelige områder kan du dyppe en ren kompress/bomullspad i saltvannet og legge over piercingen. Bytt når den har kjølt seg ned. Tørk til slutt med rent papir/Q-tips.
Varmen øker blodtilstrømningen og åpner porene, og overflødig væske dreneres fra området.

 

Om du er i tvil om piercingen din gror bra bør du ringe oss for en kontrolltime. Lytt til kroppen din og bruk sunn fornuft!

 

 

 

 

Please reload

Follow Us