November 13, 2017

June 12, 2017

August 13, 2016

December 3, 2015

Please reload

Recent Posts

Hull i ørene på barn

May 5, 2015

1/1
Please reload

Featured Posts

På besøk hos Gorilla Glass

Tuesday, May 17, 2011

 

I påsken hadde jeg den store fornøyelse å dra til Oaxaca i Mexico for å besøke fabrikken til Gorilla Glass. Gorilla Glass drives av amerikanske Jason Pfohl (som selv bor i Oaxaca), og er en av verdens ledende produsenter av piercingsmykker (og annet) i glass. Jason er opptatt av at hans ansatte lønnes rettmessig og at arbeidstiden er rimelig, han sørger for at de er forsikret og ikke utsetter seg for unødig arbeidsmessig risiko, og driver firmaet med miljøvennlig bevissthet. En etisk produsent etter Pinpoints smak, med andre ord :).

 

Jason (t. v.) og Håvve ved en liten del av Gorillas smykkelager

 

Som piercer er det selvfølgelig veldig spennende å få muligheten til å se hvordan smykkene vi bruker, blir til, og det var veldig stas med en inngående guidet tur fra Jason.

Glassmykkene er 100% håndlagede, og jeg ble overrasket over å se hvor tidkrevende prosessen fra råmateriale til ferdig produkt er. På samme tid fikk de drevene håndverkerene det til å se imponerende enkelt ut, og jeg ble spesielt fascinert av arbeideren på bildet nedenfor som med stor letthet lagde en perfekt Super Spiral.

 

 

Varmebehandling brukes for å lage standard plugger, tunneler og spiraler

 

 

Sliping og kaldpolering brukes på de mer spesielle formene, som dråpeplugger, 

"power plugs" og vekter

 

 

 

En av nyhetene fra Gorilla Glass; "power hoops" (store ringer som brukes som vekter)

 

Gorilla Glass vokser seg stadig større, og Jason holder på å få bygget et nytt fabrikkbygg som vi også fikk omvisning i. Fordi han får det bygget fra bunnen, har han mulighet til å legge inn forskjellige miljøvennlige og ressursbesparende elementer som to kjempesisterner som samler opp regnvann, og et avløpssystem hvor brukt vann fra vasker og vaskemaskin vanner frukttrærne som er plantet rundt på eiendommen. Frukten er selvfølgelig beregnet på de ansattes lunsj- og snackpauser. 

 

 

Gorilla Glass' nye miljøvennlige fabrikk som beregnes å stå ferdig i november i år

 

Øresmykker i glass er ikke noe nytt fenomen i Mexico. Urbefolkingene zapotec, mixtec og aztec var alle ekstremt opptatt av å pynte seg; de piercet seg og strakk ører, nese og lepper, bandt hodene på spedbarn for å endre hodeformen, og filte og dekorerte tennene med gull og edelstener.

 

Øresmykker og knivblader til blodlatingsritualer av obsidian (vulkansk glass)

 

Zapotec skalle med tydelig modifiserte tenner

Please reload

Follow Us
Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square