November 13, 2017

June 12, 2017

August 13, 2016

December 3, 2015

Please reload

Recent Posts

Hull i ørene på barn

May 5, 2015

1/1
Please reload

Featured Posts

Electro surgery branding

Sunday, April 3, 2011

Electro surgery branding er en scarificationteknikk hvor det brukes et diatermiapparat. Dette er en type apparat som brukes i kirurgi, både for å dissekere vev og å stoppe blødninger. 

 

Med denne type branding er det elektrisitet som varmer vevet så vannet fordamper. Dette gir mindre skade på vevet rundt enn branding med varme (f eks strike branding eller electro cautery branding), så man kan gjøre ganske detaljerte mønster.

 

 

Jeg liker å bruke denne teknikken på områder hvor det kan være vanskelig å få en god åpning i huden med cutting, f eks ansikt, hode og hender, eller om man skal "gå over" et grodd arr. Hode og hender er også plasseringer som kan blø ganske mye, og dette kan man begrense eller unngå helt med å bruke diatermi.

 

 

En elektrobranding skal primært holdes ren for å forhindre infeksjon. Det holder å vaske med alminnelig såpe 1-2 ganger daglig. Om man vil irritere såret for å fremkalle mer arr bør dette gjøres med hydrogen peroksid eller Hibiscrub (veldig sterk klorheksidinsåpe). Begge disse antiseptiske midlene er produkter vi fraråder å bruke på en piercing som gror, fordi de ødelegger cellene som lager hud og dermed kan danne mer arrvev. Men til scarification vil de holde såret rent i tillegg til å hjelpe til med å gi et godt resultat. Å skrubbe med tannbørste er ikke anbefalt, da er det større sannsynlighet for at arret gror ujevnt.

 

Her er noen flere eksempler:

 

 

 

Please reload

Follow Us
Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square